В края на 2022 г. САЩ са започнали строга подготовка“ за

...
В края на 2022 г. САЩ са започнали строга подготовка“ за
Коментари Харесай

САЩ са се подготвяли „стриктно“ за потенциален руски ядрен удар в Украйна в края на 2022 г.

В края на 2022 година Съединени американски щати са почнали „ строга подготовка “ за възможен удар на Русия по Украйна с нуклеарно оръжие, което би било първата нуклеарна офанзива по време на война, откогато Съединени американски щати хвърлиха атомните бомби над Хирошима и Нагасаки преди близо 80 години. Това споделяха двама високопоставени чиновници на администрацията на президента Джо Байдън, написа Си Ен Ен

„ Това, което накара администрацията на Байдън да доближи до такава изненадваща оценка, не е един индикатор, а цялост от събития, разбори и - което е от решаващо значение - извънредно сензитивна нова разследваща информация “, съобщи един от източниците.

Той е предопределено да отстранява нездравословното радиоактивно замърсяване от тялото

„ Страхът на администрацията не е единствено предполагаем - той се основава и на някои сведения, които получихме. Трябваше да планираме по този начин, че да сме във допустимо най-хубава позиция при положение, че това към този момент немислимо събитие в действителност се случи ", споделя  втори почитан чиновник.

През този интервал от края на лятото до есента на 2022 година Съветът за национална сигурност е свикал поредност от срещи, с цел да сътвори проекти за деяние при изключителни обстановки „ при положение на доста ясна индикация, че са на път да създадат нещо, да нападат с нуклеарно оръжие, или в случай че просто го създадат, по какъв начин ще реагираме, по какъв начин ще се опитаме да го предотвратим или възпрем “, декларира първият върховен чиновник на администрацията на Джо Байдън.

Трябва да действаме в този момент, с цел да предотвратим опасността от тежка нуклеарна повреда, сподели Рафаел Гроси

В късното лято на 2022 година е бил унищожителен интервал за съветските войски в Украйна, написа Си Ен Ен. Украинските войски настъпваха към окупирания от руснаците Херсон на юг и цели съветски елементи са под опасност от обграждане. Администрацията на президента на Съединени американски щати счита, че такава пагубна загуба може да се трансформира в „ евентуален спусък “ за потреблението на нуклеарни оръжия от страна на Русия.

Москва тогава губи позиции на украинска територия, а не в Русия. Американските чиновници са загрижени, че съветският президент Владимир Путин може да схване загубата на Херсон като „ директна опасност за него и Русия “.

Според тази оценка страната може да обмисли тактически нуклеарен удар като възпиращо средство против по-нататъшни загуби на окупираната от Русия територия в Украйна, както и всяка евентуална офанзива против самата страна.

Ядрените оръжия могат да бъдат употребявани под подправен претекст

Международната организация за атомна сила разгласи, че ще извърши инспекции в Украйна

Авторът на публикацията отбелязва, че „ съветската пропагандна машина също през 2022 година популяризира подправена история за „ украинска мръсна бомба “, която съгласно американски чиновници може да бъде прикритие за съветска нуклеарна офанзива.

Съединени американски щати желаят да привлекат поддръжката на Индия и Китай

Освен това, съгласно създателя на материала, Съединени американски щати са се пробвали да привлекат помощта на страни, които не са техни съдружници, по-специално Китай и Индия, с цел да разубедят Русия от нуклеарен удар.

„ Едно от нещата, които направихме, е освен че им изпратихме непосредствено известие, само че мощно призовахме, оказахме напън, насърчихме други страни, към които може да са по-внимателни, да създадат същото “, споделя един почитан чиновник на администрацията на Байдън.

Американските чиновници акцентират, че обсегът и обществените изказвания на китайския водач Си Дзинпин и индийския министър председател Нарендра Моди са помогнали за попречване на рецесията.

От медията акцентират, че в нито един миг Съединени американски щати не са разкрили разследваща информация, която да демонстрира, че Русия подхваща стъпки за активизиране на нуклеарните си сили за осъществяване на сходна офанзива.

Американските чиновници обаче не са сигурни, че ще имат в точния момент информация дали Русия реалокира тактически нуклеарни оръжия. За разлика от стратегическите нуклеарни оръжия, които са в положение да унищожат цели градове, тактическите или бойните нуклеарни оръжия са задоволително дребни, с цел да се движат „ тихо “ и могат да бъдат изстреляни от стандартни системи, които към този момент са ситуирани на украинското полесражение.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР